Objavljeno: 15.03.2016 u 12:33 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:

San svake domaćice: Jeftin i nevjerovatno ukusan kolač za 15 minuta (Recept)

Lava kolač, koji je spolja ispečen a unutra ostaje predivno sočan sprema se veom abrzo i jednostavno, a potrebni su vam samo najosnovniji sastojci. Dobija se oko 12 komada, a najbolji je kada se služi topao i ukrašen šlagom ili sladoledom.

lava-naslovna

POTREBNO JE:

250 g crne čokolade,
250 g margarina,
150 g šećera,
120 g brašna,
4 jajeta,
prstohvat soli

PRIPREMA:

Rernu zagrijte na 250 stepeni, a u kalupe za mafine stavite korpice. Sjedinite čokoladu i margarin i sve otopite na pari ili oprezno u mikrotalasnoj, da čokolada ne bi zagorila. Umutite šećer i jaja, dodajte brašno i malo soli i na kraju dodajte i mješavinu čokolade i margarina. Za ovo vam nije potreban mikser.

Spremljenu smjesu pitajte u kalupe i pecite u zagrijanoj rerni 7 minuta za jako tanku koricu, ili 8 minuta za deblju. Nemojte peći duže, jer kolač neće biti tečan unutra. Služite toplo.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: