Objavljeno: 10.04.2016 u 20:00 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Rezultati su toliko fantastični da nećete vjerovati: Evo čime da perete zube

Svi želimo da imamo sjajne i bijele zube, ali ne volimo skupe proizvode koji daju kratkoročne rezultate ili ih ne daju uopšte.

zubi-morska-sol

Pranje zuba morskom solju i sodom bikarbonom je potpuno bezbjedan i prirodan način za jačanje zuba i desni, uklanjanje naslaga na zubima i otklanjanje zadaha. Možete ih koristiti pojedinačno ili u kombinaciji, a jeftini su i potpuno bezbjedni.

U morskoj soli se nalaze brojni minerali poput kalcijuma, magnezijuma, silicijuma, fosfora, natrijuma, nikla, gvožđa i mnogih drugih. Ovi nutrijenti jačaju desni, štite od stvaranja naslaga i zadaha i izbjeljuju zube vremenom. Pošto u njoj ima i dosta joda, morska so ima antibakterijska svojstva i pomaže u neutralizaciji kiselina u vašim ustima. Od soli se stvara pljuvačka koja zatim stvara antibakterijskinomotač oko enamela i štiti ga.

Najbolji način za primjenu morske soli jeste da umočite četkicu za zube u pola kašičice morske soli, a zatim da operete zube kao i inače. Možete i isprati svoje zube čašom vode u kojoj je rastvoreno pola kašičice morske soli. Nemojte gutati nego ispljunite.

Soda bikarbona je takođe dobra za pranje zuba zbog svoje alkalnosti, što joj omogućava da neutrališe kiseline i uništi bakterije.

Najbolji način za primjenu sode bikarbone je da od nje napravite pastu sa vodom. Možete i ukombinovati sodu bilarbonu i morsku so i napraviti svoju pastu za zube.

Rezultati su fantastični a nikakvih nuspojava nema.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: