Objavljeno: 05.08.2015 u 15:07 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

RERNU DA OLIŽEŠ: Italijanski krompir u gaćama

Ovo je ručak koji nastane kad staneš ispred frižidera i nemaš pojma šta bi kuhao, pogledaš dobro šta ima i sine sjajna ideja. Specijalitet koji bi trebali spremiti.

italijanski-krompir

Potrebno je:

– 6 srednjih crvenih krompira
– 100 g slanine
– 100 g kačkavalja
– 1 veliki paradajz
– par čenova bijelog luka
– maslinovo ulje, so
– origano, bosiljak, ruzmarin …..

Priprema:

Dobro oprati krompir i staviti da se kuva u ljusci. Kada je omekšao iscjediti ga i nasjeći na pola bez ljuštenja i staviti u podmazan pleh maslinovim uljem. Zgnječiti bijeli luk, isjeckati paradajz i sve pobacati između krompira, posoliti i preliti sa još malo maslinovog ulja i začinima po želji. Staviti u rernu na 250 stepeni.

Poslije desetak minuta pobacati sitno sjeckanu slaninicu preko krompira i vratiti u rernu. Narendati kačkavalj i kad se krompir zapekao posuti sir, isključiti rernu i vratiti pleh na još par minuta samo da se sir istopi.

Služiti uz svježu salatu, naša preporuka paradajz i svježa rukola.

Spremila: Ana Đokić

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: