Objavljeno: 08.04.2017 u 18:29 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Recite zbogom visokom krvnom pritisku, trigliceridima i holesterolu uz ovaj moćan napitak!

Značajan uzrok smrti i srčanih bolesti je loša hrana koju ljudi konzumiraju. Velika količina soli, nezdravih masti i skriveni šećer predstavljaju okidač za bilo koju vrstu mnogih opasnih bolesti.

lijek-holesterol-pritisak

Trebalo bi da razmislite o tome da postanete fizički aktivni, da održite normalnu težinu i najvažnije, da pazite na svoje nivoe holesterola i krvni pritisak. Počnite da izbjegavate alkohol i prestanite da pušite cigarete.

Razmotrite sve gore navedene opcije kako biste sačuvali svoje zdravlje i zaštitili sebe od mnogih teških bolesti.

Ovo je jedan recept koji će sačuvati vaše zdravlje i odlično uticati na vaš organizam:

- 1 čen mljevenog bijelog luka

- sok od polovine limuna

- ½ kašike rendanog đumbira

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 1 kašika organskog meda

Priprema:

Sve sastojke bi trebalo izblendati dok se ne dobije fina smjesa. Mješavinu ulijte u teglu i stavite u frižider. Trebalo bi da se konzumira u malim dozama tokom cijelog dana, prije obroka. Može se dodati malo vode ukoliko imate problema sa gutanjem ili mješavinu jednostavno dodajte u svoj omiljeni napitak.

Ljekovita svojstva:

Bijeli luk – najkorisnije povrće ikad. Spriječava arterosklerozu, smanjuje trigliceride, holesterol i krvni pritisak.

Đumbir – snižava trigliceride i holesterol i još je efikasniji kod osoba koje pate od dijabetesa, bubrežnog sindroma, alkoholizma i hipotiroidizma.

Jabukovo sirće– smanjuje trigliceride i holesterol. Normalizuje šećer u krvi i insulin, te je odlično za dijabetičare koji pate od dijabetesa tipa 2.

Med – Prije svega, konzumirajte med redovno i spriječićete nakupljanje holesterola u krvnim sudovima.

Skupite sve dostupne informacije i održavajte dobre nivoe holesterola i triglicerida kako biste spriječili bolesti i nagomilavanje naslaga u krvnim sudovima.

Jedite više prirodnih masti i izbjegavajte prerađenu hranu, a takođe se potrudite da povećate fizičku aktivnost što je više to moguće.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: