Objavljeno: 04.01.2015 u 14:23 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Prirodni recept: Dlačice s lica i tijela nestaju kao rukom odnešene!

Rješenje za dlakavost postoji, a tajna se krije u drevnom ruskom receptu. Dlačice će se najprije prorijediti, a nakon par mjeseci potpuno nestati.

uklanjanje-dlacica

Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu, zna koliko vremena može oduzeti depilacija ili svakodnevno brijanje. Dlake na ženskom licu su posebno neugodan estetski problem.

Recept možete primjenjivati podjednako za skidanje dlačica s lica, i s tijela.

Postupak i priprema recepture:

Skupite pregršt ljuski od oraha (ne koru) , pa ih prosušite i spalite, te dobiveni pepeo prelijte vodom toliko da stvorite smjesu poput kreme ili paste.

Ostavite da smjesa odstoji 12 sati, a onda umočite vatu u smjesu i tapkajte dijelove tijela s kojih želite ukloniti dlačice.

Potrebno je postupak ponoviti više puta dnevno (npr 3 puta) sve dok ne uočite rezultate, a smjesu je još efektnije držati 30 minuta dnevno kao oblog.

Dobro isprati.

Dlačice će rasti sve manje, tanje i rjeđe.

Izvor: atma.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: