Objavljeno: 26.10.2013 u 21:42 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Problem kurijeg oka: Savjeti kako ga se riješiti!

problem-kurijeg-okaMuče li vas kurije oči? Evo nekoliko jednostavnih savjeta za rješavanje ovoga problema.

Savjeti koje ovdje dajemo su prevedeni sa engleskog jezika i iskustva su drugih. Mehanika rada savjeta zvuči vrlo logično i vjerujemo da će savjeti biti efikasni.

Ako budete koristili neke od sljedećih recepata, bilo bi fantastično da se vratite na ovu stranicu i podijelite svoja iskustva.

Takođe budite sigurni da se radi o kurijem oku, a ne o bradavicama,  za koje postoje druge solucije.

Savjet broj 1:

Uzmite 2 aspirina (bayer ili bilo koji drugi koji sadrzi acetylsalicylic acid) zdrobite ih u prah i dodajte dvije do tri kapi vode i miješajte dok ne dobijete pastu. Namažite kurije oko ovom pastom pred spavanje i prekrijte flasterom. Ponavljate dok kurije oko ne otpadne.

Savjet broj 2:

Natopite komadić vate jabukovim sirćetom i učvrstite zavojem ili flasterom preko noći. Ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.

Savjet broj 3:

Uzmite komadić ananasa, svježeg, ne iz konzerve. Zalijepite ga preko cijelog kurijeg oka preko noći i ponavljajte dok kurije oko ne otpadne. Kora od ananasa djeluje isto. Unutrašnji dio kore zalijepite preko kurijeg oka.

Savjet broj 4: (po iskustvima autora prevedenog teksta, najbrže djelujući savjet)

Potrebno vam je jabukovo sirće i eterično ulje čajevca. Namočite komadić vate jabukovim sirćetom i držite sa malo pritiska na kurijem oku 3 do 5 minuta. Sklonite vatu i sačekajte dok se kurije oko ne osuši od sirceta samo od sebe, to jest nemojte ga posušivati. Pošto se kurije oko osuši  uzmite drugi komadić vate i namočite ga eteričnim uljem čajevca. Vatu sa uljem zalijepite flasterom na kurije oko i drzite oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana. Radi još brže ako ste noge drzali u toploj vodi petnaestak minuta prije nego počnete sa ovom procedurom.

Eterično ulje čajevca možete potraziti u apotekama ili prodavnicma zdrave hrane pod imenom “Ulje Čajevca”, “Tee Tree oil”, ili “Melaleuca oil”. Važno je da je 100% čisto eterično ulje, a ne sa dodatkom drugih razblažavajućih ulja. Zavisno od broja i veličine kurijih očiju flašica od samo 5 ili 10ml će biti dovoljna.

Autor: Vedran Hasanagic MD, AM.

Izvor: prirodnamedicina.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: