Objavljeno: 07.02.2018 u 12:52 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Pijem isti ZDRAVI NAPITAK kao i Ana Ivanović svaki dan i to je ZAPRAVO stvarno dalo FENOMENALNE rezultate

Ako pratite Instagram nalog Ane Ivanović nije mogla da vam promakne činjenice da ona gotovo svakodnevno praktikuje konzumiranje jedne namirnice i to u različitim oblicima. Pa, ako jedna Ana, sa tolikim novcem, koristi to, onda valjda mora da je dobro. Zato se i ja upustih u tu avanturu.

ana-ivanovic

Već skoro dvije godine unazad čitam o blagodetima mača čaja, a isti su u svoje jelovnike uvrstile i brojne holivudske dive, slavne manekenke i poznati sportisti. I to ne bez razloga! Naime, jedna šoljica mača čaja vrijedi koliko i 10 šoljica običnog zelenog čaja! Da, dobro ste pročitali.

Ovaj napitak razbuđuje bolje od kafe, daje organizmu neophodnu dozu energije, ali je to sve samo površinski – zapravo je veoma ljekovit i bogat krucijalnim nutrijentima poput vlakana, gvožđa, vitamina A, B, C i E. Zanimljivo je da mača čaj sadrži 15 puta više antioksidanasa nego recimo borovnice i nar.

matcha-caj

Mača čaj uspješno se bori sa različitim virusima, bakterijama i gljivičnim oboljenjima, a reguliše i rad štitne žlijezde, te se boti protiv različitih upalnih procesa. Takođe, tvrde da ublažava bol i uopšte smirujuće utiče na čitav organizam.

Ono što je mene privuklo u čitavom tom nabrajanju benefita jeste činjenica da ubrzava metabolitam, čisti tijelo od toksina, podspješuje proces gubitka kilograma i otklanja stres. Upravo ono što mi je trebalo!

Pročitala sam negdje da mača može da ubrza metabolizam i da pospješi sagorjevanje masti i kalorija za 17 odsto, ali i da podstiče probavu i snižava holesterol. No, tu nije kraj blagodetima – šoljica na dan opušta, smiruje, povećava budnost i koncentraciju i drži raspoloženje na visokom nivou! Dakle, definitivno sam bila “kupljena” – možda će mača čaj preporoditi moj organizam i natjerati ga da konačno sagorjeva hranu koju unesem! Nije koštalo ništa probati, sem 1000 dinara, što je okvirna cijena mača praha u prodavnicama zdrave hrane, a moj izbor pao je na onaj organski.

matcha-caj2

Čaj sam konzumirala mjesec dana svakodnevno, a i dalje to redovno radim. Ono što sam primjetila jeste da sam se zaista osjećam poletnije i bolje, nisam umorna, zaobilaze me virusi, imunitet radi kao sat, a i kilogrami jesu krenuli silaznom putanjom. Priznajem, jesam vodila računa o ishrani, tako da ne znam da li je baš mača čaj taj koji je zaslužan za mršavljenje, ali je bar doprinijeo svemu.

Ja čaj spremam tako što jednu kašičicu mača praha prelijem sa dva decilitra vruće (ne i provrele vode) i miješam brzim pokretima dok se ne pojavi pjena. Ponekad ga popijem i kao kafu – tada je proces pripreme isti, ali se umjesto vode sipa mlijeko, najbolje kokosovo ako ste već pobornik zdrave ishrane.

Takođe, mača prah može i da se upotrebljava kao sastojak različitih kolača i dodatak u salatama i tjesteninama, što dodudše još nisam isprobala, jer nisam vješta u kuhinji, ali vjerujem da može da bude veoma ukusno… A ako ne, bar lijepo djeluje na oko!

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: