Objavljeno: 05.10.2013 u 17:24 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Pet namirnica zbog kojih vam koža neće reći hvala

Koža je vječno bojište, od akni i alergija, do mitesera i bora. U bilo kojoj dobi, koža je ogledalo našeg tijela i imunološkog sustava, a prehrana igra ključnu ulogu u održavanju njena zdravlja. Hidratacija čuva vašu kožu, hrani je i štiti od vanjskih čimbenika kao što su niske ili visoke temperature, sunce, vjetar… Nekad je genetika vaš prijatelj, nekad nije, ali kako na genetiku ne možemo nešto utjecati, a na prehranu možemo, donosimo popis dermatologa Dr. Neal B. Schultz, koji je u Huffington Postu objavio popis namirnica koje nisu dobre za kožu.

ramena-ten-preplanula-koza-gola

SOL
Jedan je od najvećih neprijatelja vaše kože. Previše soli dovodi do zadržavanja vode, što prouzručuje podočnjake, celulit i prerano starenje kože. Pokušajte, dakle, sol konzumirati u umjerenim količinama.

MLIJEČNI PROIZVODI
Znanstvenici tvrde da visok unos mlijeka može potaknuti stvaranje akni. Istraživanje provedeno 2012. u Italiji pokazalo je vezu između obranog mlijeka i akni. Čini se da se visoka razina hormona ne može apsorbirati u tijelu, tako da ona stimulira lučenje sebuma (masna tekućina koju proizvode lojne žlijezde) i uzrokuje te proklete prištiće.

ŠEĆER
To je najveći neprijatelj kože, kao i svi proizvodi koji ga sadrže. Šećer razara kolagen i uzrokuje starenje kože. Osobe koje imaju problema s kožom trebaju ga svakako izbjegavati. Da, probajte to reći i objasniti svojoj dragoj… Sretno.

HRANA S VISOKIM GLIKEMIJSKIM INDEKSOM
Kruh, tjestenina, kolači, peciva – sve ove namirnice treba izbjegavati ako imate problema s aknama. Ili barem smanjiti – zaobiđite pekare u doba marende!

ALKOHOL
Alkohol je prirodni diuretik – što ga više konzumirate, vaše će tijelo biti više dehidrirano. I koža će biti ta koja će najviše patiti. Ljudi koji puno piju izgledaju puno starije nego što u biti jesu.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: