Objavljeno: 30.06.2013 u 12:07 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Pet namirnica koje će brzo izliječiti mamurluk

Popili ste nekoliko koktela više sa drugar/icama? Izašli ste i usred radne sedmice i dobro se zabavili, ali sada ne znaš kako da se pomjeriš iz kreveta? Ako imate osjećaj da ste malo pretjerali, a nemate vremena za cjelodnevno izležavanje u krevetu donosimo spisak od pet stvari koje će brzo izliječiti mamurluk.

5-namirnica-mamurluk1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno ispij jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u tvoju krv i boju u tvoje lice, a preko potrebni vitamini daće ti snagu i energiju da nastaviš s danom.

2. Voda

Stari lijek koji najbolje pali. Voda je preko potrebna dehidriranom tijelu, a osim što će ti pomoći da izbaciš štetne matetije iz organizma, ukloniće glavobolju i osjećaj mučnine.

3. Kiseli krastavčići

Možda ti to sada zvuči čudno, no kiseli krastavčići jedan su od najboljih lijekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u tvoje tijelo.

4. Tuna iz limenke

Ako ti nije previše mučno, pojedi tunu uz malo hljeba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

5. Banane

Savršeno voće za liječenje mamurluka je – banana! Banane sadrže vitamine vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljeni hidrati pa instant vraćaju energiju i snagu u “izmučeno tijelo”.

Izvor: Trojka.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: