Objavljeno: 22.05.2013 u 20:27 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Pametno preuređenje: Lijep mali stan od 40 m2 uređen sa stilom

stan-40-kvadrata-2

 

Iako ovaj stan ima samo 40 metara kvadratnih, ne manjka mu stila. Osim toga, dobar je primjer kako se rušenjem suvišnih zidova može dobiti funkcionalniji prostor.

Kao i u većini slučajeva kada je u pitanju preuređenje stana, vlasnici su poželjei stvoriti funkcionalniji stan s obzirom na kvadraturu kojom raspolažu.

Rješenje je od početka bio vrlo jasno – nekoliko je zidova moralo biti srušeno, što je otvorilo dnevni prostor i promijenilo izgled stana.

Promjena je bila drastična. Umjesto više manjih soba dobili su jedinstveni i prostraniji prostor. Za novi izgled stana izabrali su dinamičan i razigran izgled.

Bijeli zidovi i dobar dio namještaja služe kao neutralna pozadina šarenim komadima namještaja i drugim dekorativnim elementima u boji.

Stan je preuređenjem podijeljen na dva pravokutna dijela sličnih dimenzija. Prvi dio uključuje hodnik, kuhinju, dnevni boravak i radni kutak. Drugi dio je privatni dio u kojem su spavaća soba i kupaonica.

Oba dijela imaju dosta prostora za pohranu, uglavnom u obliku ormarića ili polica.

Izvor: magazin.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: