Objavljeno: 24.09.2016 u 9:08 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Ovo je jedini alkohol od kojeg možete da se odvalite, a da ne budete mamurni

Mamurluk po pravilu udara tamo gdje vas najviše boli, ili vi bar tako to doživljavate. Kada vas spopadne, sigurno prezirete i sebe i alkohol koji ste prethodnu noć popili. A najvjerovatnije se zaklinjete kako nikada više nećete okusiti nijedno alkoholno piće.

alkohol

Šta je provod bez alkohola? Mnogi ljudi će reći – propast. Svaki čovjek voli da se opusti tokom noćnog provoda, a ponekad je za to potrebna i čašica više.

Problemi nastaju idućeg dana, kada se probudite malaksali, sa zgužvanom facom i stravičnim bolovima u glavi. Još veći problemi nastaju kad probate da se “dozovete” nekim od narodnih lijekova, a oni ko za baksuz baš tada neće da djeluju.

Svako piće nosi neki “grijeh” u sebi.

Ako odlučite da pijete džin, velike su šanse da ćete da se “uništite” i počnete da plačete.

Ukoliko pijete votku, postoji rizik da budete isuviše agresivni.

Kad se odlučite za vino, sutradan o posljedicama možete da napišete čitavu knjigu.

Sva ova pića su, takođe, odgovorna i za težak, pakleni mamurluk. Ipak, postoji jedna vrsta alkohola koju naučnici smatraju totalnom siguricom kada je u pitanju izbjegavanje mamurluka.

Ni manje, ni više, to je tekila! I to prava, bijela tekila, koja je napravljena 100 odsto od agave, bez šećera i kukuruznog soka.

Ovo piće, dokazano, ne izaziva posljedice, bar ne tokom predstojećeg dana. Međutim, pazite da ne pretjerate sa tekilom tokom večeri, jer ona ima “odloženu reakciju”.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: