Objavljeno: 20.12.2013 u 9:21 | Lifestyle | Komentara:

Ovo je 6 brzih načina uklanjanja mirisa cigarete

pusenje-dim

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan trag koji se zavlači u našu odjeću, zavjese te sjedeću garnituru. Kako bi se riješili neugodnih mirisa uzrokovane ovom lošom navikom ili ih barem ublažili, pokušajte sa nekoliko jednostavnih trikova koji stvarno djeluju.

1. Sirće ili ugljen
U nekoliko zdjelica naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog ugljena te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, zdjelice odložite na povišeno mjesto. Ugljen, kao i sirće, upijaju i neutraliziraju neugodne mirise.

2. Parfem
Pošpricajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Omekšivač za odjeću
Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se prozrače, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim vrećicama za ormar.

4. Pijesak za mačke
U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona
Navečer, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usišite usisavačem.

6. Peškir i sirće
Prvo izvjetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu umočite u sirće, pa minut do dva mašite po prostoriji. Miris cigareta trebao bi potpuno nestati.

Izvor: dodirnime.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: