Objavljeno: 14.01.2016 u 12:16 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Ovi trikovi će vam pomoći da imate dugu, zdravu kosu, kakvu ste oduvijek željele!

Nemojte prati kosu prečesto. Ako budete pretjerivali vaša kosa će postati krhka i sklona lomljenju. Većina dermatologa i frizera složila se da je pranje kose svakog dana nepotrebno. 3-4 nedeljno je sasvim dovoljno.

kosa (1)

Operite kosu hladnom vodom. Pranje kose toplom vodom šteti vašoj kosi, postaće kruta i lomljiva. Da bi vaša kosa bila što zdravija i što sjajnija operite je što hladnijom vodom.

kosa (2)

Kosu češljajte blago. Češljanje i alati koje koristite igraju bitnu ulogu u zdravlju vaše kose. Češljeve koristite za mokru kosu i za raščešljavanje čvorova, za odvajanje pramenova i obilkovanje kose. Četke koristite za distribuciju prirodnih ulja kose, stilizovanje i češljanje dok je sušite fenom. Preporučuju se četke od prirodnih vlakana, nikako plastične koje će umrsiti kosu.

kosa (3)

Nosite puštenu kosu koliko god je to moguće. Stegnute frizure poput konjskih repova i punđi vuku vašu kosu i ometaju rast. Zategnuta kosa će oslabiti kosu i lomiti je. Ovo takođe predstavlja opterećenje za sam skalp, dovodi do glavobolje i spriječava kosu da uzima hranjive materije.

kosa (4)

Skraćujte kosu redovno. Iako možda ne djeluje tako, skraćivanje kose podstiče njen rast. Zbog procvetalih krajeva kosa slabi i lomi se. Kosu treba skraćivati za oko 2 centimera svakih 6-8 nedelja.

kosa (5)

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: