Objavljeno: 28.01.2018 u 12:24 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OVAKO SE PRAVI ALKALNA VODA: Odstranjuje sve otrove i čuva nas od raka

U današnje vrijeme često konzumiramo nezdrave, prerađene namirnice i brojne napitke pune šećera koje stvaraju acidično stanje u organizmu i slabe imunitet.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

PH faktor određuje okruženje u tijelu. Sve vrijednosti ispod 7 su kisele i smatraju se opasne po zdravlje, dok je okruženje u telu alkalno ako je pH vrijednost ispod 7.

Stoga je pH vrijednost ključna za tijelo jer može imati ozbiljne posljedice na cjelokupno zdravlje.

Ovaj recept za alkalnu vodu može biti vrlo od pomoći jer će vam omogućiti da održite zdravo okruženje u slučaju da ne možete da pratite zdrav režim ishrane konstantno. Ona će detoksifikovati tijelo i spriječiti karcinom.

Evo kako možete pripremiti ovaj čudesan napitak i zaštititi svoje zdravlje!

Sastojci:

1 kašika himalajske soli
1 limun (najbolje organski)
8 čaša flaširane vode

Uputstvo:

U čistu teglu ulijte vodu. Zatim isijecite limun na kriške i iscijedite ih. Ukoliko koristite organski, možete zadržati i koru. Dodajte himalajsku so, zatvorite teglu i ostavite mješavinu da odstoji 12 sati na sobnoj temperaturi.

Upotreba:

Ova alkalna voda je odličan način da započnete dan jer će vratiti balans tijelu, ukloniti štetne toksine i alkalizovati organizam.

Trebalo bi da pijete 3 čaše ujutru na prazan stomak i rezultate ćete osjetiti vrlo skoro.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: