Objavljeno: 01.11.2014 u 11:00 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Ovaj jednostavan sok morate napraviti jer je prirodan lijek za mnoge bolesti

jednostavan-sok-prirodan-lijekNaime, ovaj sok u potpunosti regulira i potpuno neutralizira želučanu kiselinu i odstranjuje žgaravicu.

Ovim prirodnim sokom odličnog ukusa možete tretirati mnogobrojne tegobe i oboljenja. Sok je savršen izvor karotena iz kojeg nastaje vitamin A, vitamina E,H, B1, B2, B6 te bjelančevina, celuloze sluzi i škroba. Ono što je najbolje jest da su vam za ovaj lijek u obliku ukusnog soka potrebni samo svježa mrkva i sokovnik.

Liječi i od žgaravice, dovoljno je popiti od 0,2 – 0,5 litara svježeg soka i žgaravica će biti neutralizirana. Sok treba piti na prazan želudac ujutro i navečer po 1 – 2 dcl i to u gutljajima i kod pojave glista u odraslih ili djece.

Za oboljele od gihta i reume ovaj sok se posebno preporuča te je potrebno je piti po jednu šalicu (1 – 2 dcl) uz svaki obrok. Također, sok se koristi za brže izlučivanje mokraće i za čišćenje organizma. Starijim se osobama preporuča u kombinaciji s domaćim mlijekom i to na 2 dcl soka doda se 2 dcl mlijeka i pije se u gutljajima, starijim osobama će se konzumiranjem ovog napitka vratiti energiju i poboljšati pamćenje, a dovoljne količine soka preventiraju i depresiju. Imate problema s probavom i zatvorom? Pijte ovaj sok svjež na prazan želudac sve dok se stolica potpuno ne regulira.

Konzumacija soka od mrkve preporučuje se i osobama osjetljivih pluća te posebno pušačima. Za detoksifikaciju jetre i poboljšanje njezine funkcije sok od mrkve je iznimno koristan te je potrebno piti barem pola litre čistog soka na dan nekoliko tjedana.

Održanju zdravlja srca i krvnog tlaka pomaže i velika količina alfa i beta karotena u soku te se preporučuje osobama koje imaju povećanu opasnost od srčanog udara ili su ga već preživjele. Sok čisti i potiče debelo crijevo na bolji rad te na taj način smanjuje rizike od različitih oboljenja.

U narodnim predajama i receptima ovaj se sok koristi za čišćenje kože od akni, za anemiju, arterosklerozu, povišeni kolesterol, čir te izbacivanje viška vode iz tijela. Mrkva je sjajan izvor antioksidansa, a sok od mrkve idelan je način prevencije više vrsta raka posebno raka pluća, dojke, debelog crijeva i kože.

Imate problema sa slabom i suhom kožom, lošim noćnim vidom? Popijte jednu čaša (2 dcl) soka od mrkve na dan i zadovoljili ste dnevne potrebe za vitaminom A, piše zdravljebezdoktora.

Za djecu koja imaju problema s jelom, anemijom te koja su često slaba i bolesna odnosno podložna infekcijama preporučuje se čisti svježi sok od mrkve. Djeci se nakon konzumiranja soka vraća apetit, energija i počinju intenzivnije dobijati na težini.

Izvor: lijekovitirecepti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: