Objavljeno: 02.12.2017 u 13:14 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OVA NAMIRNICA LIJEČI GASOVE I NADUTOST: samo 1 kašiku treba da popijete svakog dana za zdrav stomak

Nadutost i gasovi stvaraju bolove u stomaku i čine da se čovjek osjeća neprijatno, a evo kako da riješite ovaj problem na prirodan način, piše Lepa & srećna.

sirce-kasika

Rešenje se krije u jabukovom sirćetu koje u sebi sadrži dva ključna sastojka za zdravo varenje i rad crijeva – pektin i digestivne enzime. Pektin je skrob koji podstiče rad dobrih bakterija u crijevima i pomaže da se hrana pravilno razloži tokom varenja.

Digestivni enzimi važni su za proizvodnju stomačne kiseline koja takođe podstiče varenje. Ako vam je stomak nadut i imate gasove pomješajte dvije kašike jabukovog sirćeta u čaši vrele vode i pijte svakog dana.

Stručnjacu ističu da jabukovo sirće može da riješi nadutost i koja je uzrokovana trovanjem hrane, ali za svaki slučaj prije konzumiranja ovog prirodnog lijeka posavjetujte se sa ljekarom.

Izvor: lepaisrecna.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: