Objavljeno: 11.08.2016 u 19:39 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Ostavite sve što radite i odmah zaledite lubenicu – nećete se pokajati

Ne šalimo se, ovo je toliko dobar recept da morate odmah da ga isprobate. Sve što vam treba jesu lubenica, blender i malo vode ili soka od limuna.

Lubenica

Lubenica, ljetnja poslastica koju nam je priroda podarila kao idealnu alternativu za nezdrave sladolede, upravo je postala još bolja. Jer, zahvaljujući novom receptu možete da napravite nešto što neodoljivo podsjeća na vodeni sladoled od samo jednog sastojka!

Dobro, sad bi bilo baš glupo da vam objašnjavamo da je taj jedan sastojak lubenica, jer polazimo od pretpostavke da ste to do sad skapirali.

Priprema:

Lubenicu jednostavno isjeckajte, stavite u plastičnu činiju i zaledite. Zaleđenu lubenicu stavite u blender i dodajte pola šolje soka od limuna ili pomorandže ili jednostavno vodu (ukus će svakako biti sjajan). Dobijenu smjesu stavite u činiju, ostavite da odstoji u zamrzivaču jedno sat vremena i poslužite kao najljepši sladoled.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: