Objavljeno: 25.12.2014 u 8:41 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OPREZNO SA ZDRAVLJEM! Deset znakova da nešto nije u redu s vašom jetrom!

Moderan način života prepun je opasnosti koje mogu naškoditi jetri. Tijelo nam stalno šalje upozorenja da se u jetri nalazi mnogo otrova i da joj je potrebna detoksikacija.

zena-bol

U jetri se zadržava velik broj različitih otrova koje je vrlo bitno ukloniti prirodnim metodama kako bi mogla obavljati svoje funkcije.

Alkohol, pušenje, nezdrav način prehrane, stres, velika količina lijekova i drugi štetni utjecaji opterećuju jetru tako da ona nije u mogućnosti obavljati redovne fiziološke funkcije (regulacija probave, razine šećera i masti, proizvodnja bjelančevina, neutralizacija otrovnih tvari).

Jetra može kompenzirati utjecaj štetnih tvari na organizam kroz duže vrijeme. Ipak, nakon određenog vremena može doći do pojave smetnji koje se rijetko povezuju s poremećajem fukcije jetre.

Ako imate ovih 10 simptoma, pod hitno vam je potrebna detoksikacija:

- Bol ispod lopatice

- Bol u želucu nakon uzimanja masne hrane

- Sjajna stolica

- Učestale mučnine

- Svijetla, blijeda stolica

- Bol iznad očiju

- Napad žuči

- Gorak okus u ustima nakon jela

- Kroničan umor

- Hemeroidi ili proširene vene

Izvor: www.dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: