Objavljeno: 25.03.2016 u 19:17 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

On ima tumor na oku, jer je noću radio nešto što i mnogi od vas. Nemojte ponoviti njegovu grešku!

Ovo nije nimalo naivno – 40-godišnji muškarac dobio je dijagnozu: tumor na oku! Medicinski stručnjaci su, tokom različitih studija, otkrili da zeleno svijetlo sa ekrana mobilnog telefona može biti uzrok odumiranja mrežnjače i samim tim, uzrok sljepila.

oci-steta-mob (1)

Ukoliko na duže vrijeme koristite telefon u mračnoj sobi, npr. pred spavanje, sve to dovodi su suvoće oka, konjuktivitisa, a krajnji ishod je rak oka, pa i sljepilo.

Muškarac, koji je želio da ostane anoniman, došao je kod oftalmologa sa ozbiljnim crvenilom u oku. Otkrio je da danima, pred spavanje gleda u telefon i po 30 minuta.

oci-steta-mob (2)

Sve to dovelo je do ozbiljnog oštećenja oka, a koje postoji samo jedno rješenje – transplantacija retine, što je krajnje komplikovan i veoma rizičan poduhvat za današnje uslove medicine!

UPOZORENJE: Ukoliko već gledate telefon u toku dana, nemojte to činiti noću, pred spavanje, pogotovo u zamračenoj prostoriji. Oči ne možete zamjeniti za nove!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: