Objavljeno: 18.04.2015 u 9:27 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OČISTITE PLUĆA ZA SAMO TRI DANA! Posebno namijenjeno pušačima!

Pored pušača probleme sa plućima mogu imati i nepušači pa i djeca. Ovaj recept za čišćenje pluća od toksina je namijenjen svima, a posebno pušačima kako bi očistili svoja pluća od nikotina i katrana.

ciscenje-pluca

Ova metoda čisti vaša pluća već za tri dana!

Dva dana prije početka primjene ove metode čišćenja pluća nemojte koristiti mliječne proizvode jer mogu utjecati na usporavanje procesa detoksikacije.

Prije prvog dana detoksikacije popijte šolju omiljenog biljnog čaja, uveče pred spavanje.

Početak čišćenja:

Ujutru, prije nego što doručkujete iscijedite sok od dva limuna u 3dl vode i popijte.

Zatim u toku dana popijte 3dl soka od grejpfruta ili od ananasa ako vam ne prija ukus grejpa. Takođe, za ublažavanje ukusa možete ga koristiti sa mineralnom vodom. Ovo voće je bogato antioksidansima koji pomažu u čišćenju pluća.

Između doručka i ručka napravite 3dl soka od šargarepe i popijte ga. Šargarepa utiče na alkalizovanje krvi što će vam takođe pomoći u detoksikaciji.

Uz ručak trebate popiti 4dl soka koji sadrži dosta kalijuma. Možete koristiti namirnice koje ga sadrže poput cvekle, paradajza, peršuna, smokve, badem.

Uveče pred odlazak u krevet napravite takođe 4 dl soka ali od brusnice. Ova voćka pomaže da se tijelo izbori sa bakterijama u plućima.

Takođe je bitno da njegujete vaše tijelo, tako što ćete svaki dan po 20 minuta biti u toploj kupki i tako izbacivati toksine preko kože, putem znoja.

Koristite i naparavanje sa kapima eukaliptusa. U šerpu sa vrućom vodom dodajte pet do deset kapljica ovog etaričnog ulja. Zatim primaknite glavu na šerpu i pokrijte je peškirom, udišite isprenje sve do hlađenja vode.

Izvor: cajeviza.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: