Objavljeno: 07.11.2016 u 11:44 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

NEVJEROVATNO: Ovo je period kad žene najviše varaju!

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce. U zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osjećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lijepe ili nisu, srećne su ili tužne (i jedno i drugo ponekad i bez očiglednog razloga), sklonije trošenju, ali i varanju.

djevojka-sexy

Ako je vjerovati novom istraživanju… Tokom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lije, ispostavilo se.

Tokom ovulacije, žene se osjećaju vrlo poželjno, same su sebi lijepe, ali imaju potrebu i da se “pokažu”, odnosno da dokažu da su ljepše i bolje od “konkurencije”. Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odjeću.

Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije, i žene to rade potpuno nesvjesno. Ali, još jedna posljedica djelovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama.

U drugom dijelu ciklusa, kad prođe evolucija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima. U toj fazi ciklusa, raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze riječi i smanjuje im se “oštrina”.

Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promene raspoloženja. Ali, i tada šoping pomaže pošto je to ponekad dobar “ventil” za intenzivne emocije, prenosi “Dejli mejl”.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: