Objavljeno: 11.03.2015 u 21:35 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

NEVJEROJATNA KOMBINACIJA: Ni ne slutite dobrobiti koje donosi žličica pomiješane soli i šećera!

Poput lijeka, ovaj “čarobni prah za spavanje” poštedjet će svakog insomničara nesanice.

Foto pixabay

Foto pixabay

Iako se ne preporučuje u većim količinama, sol pomaže reducirati glavobolju, pojačati imunitet, podići razinu energije tijela, uravnotežiti razinu seratonina i elektrolita u tijelu i još mnogo toga. Sol kao i šećer ne preporučuju se u većim količinama upravo zbog svoje potecijalne štetnosti za zdravlje, no to ne znači da ne postoji i njihova pozitivna strana, štoviše, njihova nužnost za ljudski organizam.

Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija šećera i soli. Naime, ljudima koji muku muče s nesanicom ova kombinacija može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san.

Ako ste među onima koji se često bude, osobito između 2 i 4 sata ujutro osjećajući kako adrenalin cirkulira tijelom i onemogućava san, kombinacija šećera i soli za vas može biti spasonosna. Naime,kombinacija slatkog i slanog pomaže u uravnoteženju i optimalnom funkcioniranju hormona stresa, zaključio je Matt Stoun, američki znanstvenik i autor nekoliko publikacija o nutricionizmu. Kako savjetuje ovaj stručnjak, sve što trebate učiniti jest staviti pod jezik prstohvat mješavine šećera i soli i pustiti da se otopi. Poput lijeka, ovaj “čarobni prah za spavanje” poštedjet će svakog insomničara nesanice.

Izvor: www.dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: