Objavljeno: 06.08.2014 u 0:26 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:

Ne bacajte koru od narandže! Napravite super ukusni slatkiš od samo dva sastojka!

Koru narandže ne morate bacati, već od nje možete da napravite hranljivu poslasticu: štapiće sa narandžom i čokoladom. Možda vam zvuči komplikovano, ali je recept veoma lak.

candied-orange-peels7

UPUTSTVO ZA PRIPREMU:

Odsjecite vrh i dno narandže. Skinite ostatak kore ali ostavite bijeli dio kore. Isjecite koru na trake. Kuvajte trake u vodi dok ne omekšaju. Procjedite.

Pomješajte šolju vode i šolju šećera i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne rastvori. Zatim dodajte trake narandže i ostavite da se krčkaju 30 minuta.

Izvadite trake i ohladite ih. Zatim ih uvaljajte u šećer. Umočite u topljenu čokoladu i ostavite da se ohladi. Kada su štapići gotovi, možete ih dodati kao ukras nekom dezertu, ovsenoj kaši, smrznutom jogurtu ili ih jesti kao čokoladne štanglice.

Izvor: pressonline.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: