Objavljeno: 16.11.2015 u 14:09 | Lifestyle | Komentara:

Napravite kod kuće: Izuzetno efikasna prirodna maska za rast kose!

Žumanjak iz jaja je jako bogat izvor proteina i masti koji su izuzetno učinkovit sastojak ove prirodne maske koju možete veoma jednostavno napraviti sami kod kuće…

maska-za-rast-kose

Pored toga što je izuzetno djelotvorna kod suhe i oštećene kose, izuzetno je učinkovita za ponovni rast kose i održava je hidratiziranom. Ova maska također reguliše prekomjerno mašćenje kose i čini je mekšom. Žumanjak također obogaćuje kosu kalcijem i proteinima koji daju osjećaj meke kose i daju joj sjaj.

Med je vrlo koristan za rast kose, jer ima veliku količinu hranjivih tvari i vitamina E, K, C, B1, B2, i B6, a banane su velika pomoć u borbi protiv ispucalih dijelova. Jaja, banana, med i pivo su jako korisni za zdravlje vaše kose.

Med i pivo su vrlo korisni za ponovni rast kose. Med ima veliku količinu hranjivih tvari i vitamina E, K, C, B1, B2 i B6. Tamno pivo sadrži šećer, hmelj, kvasac i vitamine B-grupe u velikim količinama, mikronutrijenata kao što su željezo, kalij, magnezij, fosfor, bakar, koji su izvanredni za jačanje i rast kose.

Sastojci:

– 1 banana
– 1 jaje (samo žumanjak)
– 1 žlica meda
– 1 čaša tamnog piva

Upute:

– Stavite sve sastojke u blenderu i napraviti masku.
– Nanesite je na kosu, omotajte i držite 1-2 sata.
– Nakon toga operite kosu kao i obično.
– Preporučuje se da se ova maska ​​za rast kose treba primijeniti jednom tjedno.

Izvor: narodnilijek.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: