Objavljeno: 24.03.2014 u 18:05 | Lifestyle | Komentara:

Najdjelotvorniji prirodni sok za eliminisanje celulita

Celulit nije akumulacija toksina u organizmu i on se ne javlja zbog loše cirkulacije (što je uvriježeno mišljenje); celulit je zapravo mast koja je “pritisnuta” na vertikalno vezivno tkivo u butinama i kukovima te zbog toga i dolazi do spornih ispupčenja i rupica na koži.

Postoje četiri razloga zbog kojih se to i dešava: ishrana, stil života, hormonske promjene i nasljedni faktor. Celulit se ne pojavljuje u određenoj životnoj dobi što znači da se može pojaviti kod djevojaka i žena svih uzrasta (čak i kod tinejdžerki).

Kako biste spriječili pojavljivanje celulita ili ga eliminisali nakon što se pojavi, konzumirajte sledeći napitak.

prirodni-sok-protiv-celulita

Sastojci

  • jedan veliki grejpfrut
  • dvije narandže
  • četvrtina limuna
  • komad đumbira veličine 1.30 cm.

Priprema je veoma jednostavna: napravite sok od pomenutih sastojaka i uživajte (đumbir narendajte u sok ili ga samo ubacite pa sok izmiksajte u blenderu). Ovaj napitak poboljšava cirkulaciju krvi, “razbija” višak šećera u organizmu, topi višak masti te smanjuje zadržavanje vode i povećava proizvodnju kolagena koji je potreban za učvršćivanje kože.

Izvor: minimagazin.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: