Objavljeno: 02.11.2014 u 17:29 | Ideje i Savjeti, Moj Dom | Komentara:

NAJBOLJI TRIKOVI: Najefikasniji način da uklonite prljavštinu sa kade i tuš kabine

Kamen, ostaci sapunice i prljavština se nepoštedno lijepe na kadu, tuš kabinu, umivaonik – preuzimaju naše kupatilo. Saznajte kako da na vrlo jednostavan način uklonite i najuporniju prljavštinu sa kade i tuš kabine.

prirodna_sredstva_za_ciscenje_kupatila_m

Vjerovatno ste isprobali mnogo toga i malo šta je efikasno “upalilo na prvu”. Uz to, dosadile su vam teške hemikalije.

So i limun? Ne tako efikasno kada su u pitanju teške mrlje. Soda bikarbona djeluje, ali opet ne tako dobro (malo bolje u kombinaciji sa sirćetom). Ali, tu uskače boraks. Da biste očistili kadu, pospite je samo sa boraksom i isčetkajte vlažnom četkom lagano. Tešku prljavštinu je na ovaj način najlakše ukloniti. Možete je upotrijebiti i za dno tuš kabine, ali za vrata vam treba nešto drugo.

Upotrebite obično ulje za kuhanje. Uspite ga u sprej bocu i dobro našpricajte vrata tuš kabine, ostavite neko vrijeme da djeluje, obrišite, pa pokupite višak masnoće starim peškirom. Na ovaj način ćete i usporiti nakupljanje prljavštine i sapunice.

Neke domaćice tvrde da na sličan način djeluje i omekšivač za veš. Vrijedi probati, zar ne? Ipak, najviše je onih koji se kunu u efikasnost mješavine deterdženta za suđe i sirćeta (u odnosu 1:1), posebno za staklene površine, ali i za gotovo sve druge (osim, recimo, za mermer).

Zagrijte sirće da bude vruće i onda pomješajte sa deterdžentom za suđe, dobro promućkajte i dobili ste moćno sredstavo za čišćenje. Sa njim možete čistiti kupatilo, sudoper, pločice, … Našpricajte, ostavite da djeluje 10-tak minuta i pobrišite.

Izvor: lifepressmagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: