Objavljeno: 14.02.2017 u 17:34 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Majka zapazila crne tačkice u bebinom nosu: Ovo je njeno UPOZORENJE!

Većina nas voli mirisne svijeće jer uljepšavaju ambijent i atmosferu. Ipak, istraživanja su pokazala da donose više zla nego dobra.

nos-tackice

Profesor Alastair Lewis sa National Centre for Atmospheric Science je dokazao da se sastojak koji se stavlja u svijeće zbog lijepog mirisa, pri gorenju pretvara u otrovni das formaldehid.

Limonen se koristi zbog davanja citrus arome svijećama. Pri nepromijenjenom stanju je bezopasan, ali prilikom gorenja postaje otrovni gas formaldehid.

Tako formaldehid ostaje u našem domu i šteti našem zdravlju,a ne smije se zanemariti činjenica da je i moguć kancerogen. Zato bi najbolje bilo da prestanete koristiti mirisne svijeće. Fotografija bebe sa crnim tačkicama u nosu pokazuje šta su mirisne cvijeće prouzrokovale.

Izvor: zenskalepota.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: