Objavljeno: 20.10.2016 u 10:56 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

MAGIJA: Pojedite 6 čena pečenog BIJELOG LUKA i gledajte šta se dešava u vašem tijelu u roku od 24 sata!

Kada jedete bijeli luk, njegova moć je toliko jaka da čak i nakon 24 sata naše tijelo reaguje na ovu moćnu hranu, u dijetama za mršavljenje ili kao prirodni lijek pripremljen za liječenje određenih bolesti, piše kurir.rs

peceni-bijeli-luk2

Šta se dešava u vašem tijelu kada jedete pečeni bijeli luk?

1 sat: U prvom satu bijeli luk se vari u želucu i postaje hrana za tijelo.

2-4 satu: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i postojećih ćelija raka u našem tijelu.

4-6 sati: Metabolizam organizma počinje da vidi prednosti bijelog luka i aktivira proces za uklanjanje viška tečnosti i spaljuje pohranjene masti u organizmu.

6-7 sati: Anti-bakterijska svojstva bijelog luka, nakon putovanja u krvotok počinje da vrši funkciju protiv bakterija u organizmu.

6-10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu u ćelijskom nivou, štiti od oksidacije.

10-24 sati: Nakon što vari (u prvih sat vremena), bijeli luk u vašem tijelu počinje proces dubinskog čišćenja, uključujući sljedeće procese:

- Regulacija nivoa holesterola

- Čišćenje arterija i štiti organizam od srčanih problema

- Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska

- Povećava prirodnu odbranu organizma i jača imunitet

- U procesu čišćenja bijeli luk pomaže u spriječavanju teških metala iz vašeg tijela

- Pomaže za poboljšanje čvrstoće kostiju

- Bijeli luk pomaže da se otkloni umor zbog visoke nutritivne sadržaj

- Poboljšava atletske sposobnosti

- Pomaže dugovječnost ćelija

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: