Objavljeno: 08.08.2016 u 8:52 | Lifestyle, Moda | Komentara:

Kupio sam sandale prvi put u životu i zgrozio se zbog reakcije žena (FOTO)

Imam 24 godine, studiram, radim i uskoro idem na ljetovanje. Pošto od obuće koja nije zatvorena imam samo gumene japanke za bazen, odlučio sam kupim sandale.

muskarac-sandale (2)

Foto: 24 sata

Pošto spadam u onu kategoriju ljudi koja organski ne podnosi sandale, potraga za onim koje zadovoljavaju moje estetske kriterijume je trajala. Istina, nisam mahnito tražio po radnjama i šizio što je sve odvratno, ali sam već danima ulazio u svaku prodavnicu obuće pored koje prođem. Nagledao sam se raznih čudesa i pitao se kako neko uopšte dobije diplomu da napravi tako odvratnu obuću.

Onda je došao taj dan. Dan kada sam ugledao sandale koje mi se sviđaju. Posljednji par u radnji. Pošto nemam novac kod sebe molim prodavačicu da ih skloni, jer nije bilo dileme da ću ih kupiti.

Vraćam se poslije nekoliko sati i čim sam platio, odmah sam ih obuo. Hodam bulevarom kao maturantkinja koja je prvi put stala na štikle. Ovo su moje prve sandale. Dobro, možda sam nosio neke kada sam bio baš mali. Čini mi se da češće đonom dodirnem svoj zglob, nego trotoar. Već se nerviram što mi se stopala polako znoje i što će za njih da se zalijepi prašina, ali se nekim čudom to ne dešava. Odlazim do radnje i uživam u hladnoći koja dolazi s pločica po kojima gazim. Tu već shvatam da su sandale najbolja obuća koju sam ikada probao.

Dolazim na posao i osjećaj je isti, sve dok me koleginice nisu vidjele. Rekao sam im na sam kupio svoje prve sandale, a one su prevrnule očima, iako ih nisu vidjele. Kažem im kako su ovo lijepe sandale i odlazim s druge strane stola, kako bi ih pogledale.

- Nema veze, kakve god da su, svaka obuća u kojoj se vidi odvratno muško stopalo je ružna – kaže mi Dragana.

Ljubica već razmišlja kako treba da otkucam ovaj tekst i uzima telefon da bi me slikala, dok Nina komentriše da mi lijepo uhvati dlakave noge.

Foto: 24 sata

Foto: 24 sata

Čekaj zar dlakave noge nisu seksi i zar prema onim silnim istraživanjima ne kažu da su dlakaviji muškarci privlačniji?

Bio sam ubijeđen da mi baš dobro stoje, a to mislim i dalje. Samo mi nije jasno kako je to tačno prihvatljivije da žene nose sandale, a na muškarcima je to ružno. Pritom imam uredno isječene nokte, oguljene pete i sve izgleda vrlo uredno.

Da li su vama sandale u redu i zašto?

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: