Objavljeno: 01.10.2017 u 11:15 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Košta samo 150 dinara, a ČINI ČUDA: Ako ovo pijete svakog dana, grudi će vam PORASTI ZA DVA BROJA

Mnoge dame koje sanjaju bujnije grudi ne moraju više da razmišljaju o komplikovanim estetskim zahvatima jer se rješenje krije u prirodi. Barem tako kaže narodna medicina, i to za jednu biljku za koju su znali još stari Egipćani.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Piskavica, poznata i kao kozji rog i božja trava, u narodu je poznata kao ljekovito sredstvo za respiratorne tegobe, ali i mušku neplodnost. Ova biljka, čije sjeme možete naći u većini prodavnica zdrave hrane, bogato je proteinima, vitaminima i fitonutrijentima, a od minerala sadrži bakar, gvožđe i mangan.

U zapadnoj medicini čaj od ove biljke koristi se za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla i gornjeg respiratornog trakta, a djelotvoran je i protiv alergija.

Međutim, piskavica je najpoznatija jer se vjeruje da utiče na rast grudi budući da sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki.

Masaža

Sjemenke piskavice potopite u vodu, a sutradan tom vodom s hranljivim sastojcima masirajte grudi.

Čaj

Dvije kašike sjemenki stavite u 200 ml hladne vode. Skuvajte, ostavite 20 minuta, pa procijedite. U čaj dodajte meda, a možete i limun. Pijte polako, u malim gutljajima, najviše dvije šolje dnevno.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: