Objavljeno: 16.08.2013 u 15:56 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Koliba u Dolini labudova u koju bi bilo divno pobjeći od ljetne žege

Uslijed ljetne žege, osim potapanja u hladno more, opcija je i bijeg u kućicu poput ove u dolinu okruženu planinama, a gdje možete uživati u prirodim materijalima, debelom hladu obližnje šume ili osvježavajućoj rijeci.

Foto: RMT Architects

Da je po Foto: RMT Architects

Koliba za bijeg poput ove daje vam mogućnost da pobjegnete iz svog stana i uživate u svim blagodatima prirode. Bez obzira koliko vaš dom bio ugodan, ovakva koliba nudi više zbog materijala korištenih u njezinoj izradi. A beton se nikako ne može usporediti s drvetom.

Ova rustikalna koliba nalazi se u Dolini labudova u američkoj državi Montana, a rađena je prema projektu studija RMT Architects.

Kao što se vidi izvana, koliba se čini prilično prostranom, a vanjski i unutarnji dio lijepo je povezan zahvaljujući velikim prozorima.

Svo drvo korišteno za izradu kolibe, zajedno s drugim prirodnim materijalima poput kamena na zidovima, daju ovom prostoru privlačnosti i ugodnost. Tradicionalan i rustikalan namještaj u savršenoj je sinergiji s dizajnom i komadima na kojima je naglasak, poput lustera.

Izvor: Net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: