Objavljeno: 20.12.2014 u 9:27 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Kolač iz snova: Čudo od čokolade!

Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih kolača, onda će vam se ovaj sigurno svidjeti. Uopšte nije težak za napraviti, a ukus je fenomenalan. Uživajte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

Biskvit

– 4 jaja
– 10 dkg šećera
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 4 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo

Krema

– 0,5 l slatkog vrhnja
– 20 dkg čokolade za kuhanje
– 1 kašika šećera.

Priprema:

Biskvit: Četiri žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju šlag od 4 bjelanca koji ćete izmiješati polagano, ne mikserom. Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

Krema: Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.

Izvor: coolinarika.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: