Objavljeno: 20.12.2015 u 13:01 | Hrana i piće, Lifestyle, Savjetnik | Komentara:

Kako meso učiniti mekšim i sočnijim prilikom pečenja

Soda bikabona je nezaobilazna u svakom domaćinstvu. Mnogima su poznata njena magična svojstva i mnoštvo načina njene primjene, kako u kuhinji, tako i u kozmetičke svrhe, piše portal uspesnazena.com

A da li ste znali da obična soda bikarbona može biti korisna u pripremi mesa?

Možda vam to zvuči iznenađujuće, ali ona će vam pomoći da napravite ukusnu sočnu šniclu, čak i od najtvrđeg komada mesa. Povećavajući ph mesa, soda bikarbona omogućava zadržavanje vlage, i čini njegovu strukturu nježnijom.

Da biste omekšali tvrdo meso, slijedite sljedeće korake:

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: