Objavljeno: 26.04.2016 u 19:32 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Kako da izliječite bolno grlo i krajnike za samo 4 sata (Recept)

Naši preci su bili prilično iskusni u liječenju raznih bolesti i bili su upoznati sa brojnim receptima koji su im u tome pomagali. Srećom, ovi recepti se prenose sa generacije na generaciju i još uvijek su poznati.

lijek-za-grlo

Ono što je korisno ne treba zaboraviti. Stoga danas svima želimo da predstavimo popularan i efektivan recept za liječenje bolnog grla i krajnika koji garantuje oporavak za 4 sata.

Priprema:

Uzmite 80 grama samljevenog sjemena kima i prelijte sa 200 ml vode a zatim kuvajte 15 minuta.

Dobićete gustu elastičnu masu koja izgleda kao soc od kafe. Procjedite je, dodajte 50 ml vode i ponovo skuvajte.

Nakon što uklonite masu sa izvora toplote, dodajte jednu kašiku brendija ili viskija.

Vaš lijek je spreman!

Primjena:

Uzimajte jednu kašiku na svakih pola sata. Nakon samo dva sata, bol u grlu će nestati i lakše ćete gutati. Nakon četiri sata možete prestati s tretmanom.

Ukoliko je situacija ozbiljnija, možete piti veću količinu.

Ovaj napitak je namjenjen svima onima koji su labilni na prehlade i koji često imaju problema sa upaljenim grlom i krajnicima.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: