Objavljeno: 19.10.2015 u 20:20 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Kako brzo očistiti buđ na silikonu u kupatilu

U mnogim kućama i stanovima, usljed loše ventilacije, u kupatilu se na silikonskim šavovima formira buđ. Tamne mrlje se pojavljiju na silikonu nanetom na kadama i tuš kabinama, piše uspesnazena.com! Da biste izbjegli pojavu buđi u kupatilu, prije svega treba da riješite problem sa ventilacijom.

cisto-kupatilo-650x323

Ako se buđ pojavljuje samo u vidu mrlja na silikonu, ona se najvjerovatnije formira samo na površini, i može se potpuno ukloniti i očistiti.

Da biste uklonili buđ sa silikona, evo šta treba da uradite:

Napunite veći sud toplom vodom sa dodatkom deterdženta. Nanesite pjenušavi rastvor na buđ na silikonu i pažljivo prebrišite mekom krpom. Operite silikon čistom vodom.

U prazan raspršivač naspite bilo koji izbjeljivač za veš i poprskajte ga po silikonu po buđavim mjestima. Ostavite da djeluje 20-30 minuta i nakon toga silikon istrljajte četkom sa mekom dlakom. Dobro isperite toplom vodom.

Ako je buđ konstantan problem u vašem kupatilu, i ne nestaje poslije čišćenja, ili nastaje ponovo, vjerovatno se taloži ispod silikona. U ovom slučaju, najbolji način rješavanja problema je uklanjane silikona.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: