Objavljeno: 19.10.2016 u 12:28 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

Jedna mlada zabranila gostima da dovedu djecu na vjenčanje: Razlog je baš ČUDAN!

Megan Grin je oduvijek zamišljala mjesto za svoje vjenčanje kao destinaciju na koju bi njeni gosti jedva čekali da dođu, nešto evropski i šik, sa velikim brojem ljudi. Razmišljala je o Parizu kao jednoj od najromantičnijih destinacija, ili Irskoj, odakle je njen vjerenik, piše zena.blic.rs

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Međutim, iz različitih razloga, na kraju je morala da pristane na svadbu u „lokalu“, ali nije odustala od elegancije i glamura koji je željela.

- Moj vjerenik i ja ćemo se vjenčati u subotu u Njujorku u jednoj od najlepših crkava u gradu, poslije čega ćemo ići na prijem u jedan od najboljih restorana na svijetu. Džez kvartet će svirati za naše goste, a služićemo francusku kuhinju i njihov šampanjac. Sve će biti bijelo, a riječi koje sam ponavljala svima koji su bili uključeni u organizaciju su bile: svježe, moderno, elegantno – rekla je mlada.

Zbog svega navedenog, Megan je odlučila da zabrani svojim gostima jednu stvar – da dovedu djecu!

- Nije da ja ne volim djecu. Imamo sedmoro djece mlađih od 15 godina sa moje strane porodice i 35 sa vjerenikove, a skoro polovina naših prijatelja ima jedno ili više djece mlađe od tri godine. Čim smo se vjerili, znali smo da ta djeca, koliko god ih volimo, neće biti pozvana na vjenčanje – objasnila je ona.

Megan je istakla i da su oni prvi u svom krugu prijatelja koji su uradili tako nešto, ali da su svi drugi imali veća i opuštenija vjenčanja, za razliku od njih. Pri tom, primjetila je i da roditelji ne mogu da se opuste kada moraju cijelo veče da brinu o djeci, pa ni ne obraćaju pažnju na mladu i mladoženju.

- Na vjenčanju moje rođake jedan razmaženi nećak je trčao niz oltar za vrijeme ceremonije, plakao je i vrištao i njegovi roditelji su morali ranije da odu. Potpuno je upropastio dan i uništio ključni momenat za mladu i mladoženju. Recite da sam sebična, ali na mom vjenčanju ja želim da budem u centru pažnje – iskreno je rekla ona.

Vjenčanja su poput velikih okupljanja, pa Megan smatra da djeci tu nije mjesto, kako bi odrasli mogli lijepo da se ispričaju i da odmore od svakodnevnih obaveza roditeljstva.

- Kada smo saopštili ljudima da djeci nije dozvoljen ulaz, neki gosti su odlučili da ne dođu. Smatrali smo da ako ne želimo njihovu djecu na venčanju, očigledno ne želimo ni njih. Neki nisu imali kome da ostave djecu, a bilo je i onih koji su bili prosto zgroženi mišlju da se odvoje od svoje djece na tri do četiri sata. Ne znam samo šta će da rade kada im djeca budu tinejdžeri i ne budu željeli ništa sa njima – nastavila je Megan.

Dosta ljudi pretpostavlja da su djeca uvijek pozvana na venčanje, pa ukoliko saznaju da to nije slučaj, umiju i da se uvrijede. Megan je istakla da to nije njen problem i da neće popustiti ni onima koji insisitiraju da će se njihovo dijete lijepo ponašati.

- Ako želite djecu na svom vjenčanju to je ok, ali moj vjerenik i ja ne želimo. Vjenčanje nam je u velikom gradu, u veoma formalnom restoranu sa sjajnom hranom i skupom cijenom. Naravno da neću zvati nekog ko neće uživati u tom iskustvu ili čak izazvati da ni drugi ne uživaju. Ja prosto želim da svi, a posebno moj vjerenik i ja, uživamo u tom danu . Svodi se na to da su mlada i mladoženja donijeli odluku i da drugi to moraju da poštuju – naglasila je Megan.

Da li se vi slažete sa njenim stavom? Kako biste vi odreagovali kada biste čuli da vaša djeca nisu pozvana na neko vjenčanje?

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: