Objavljeno: 24.11.2016 u 13:29 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)

Italijanska šarlota od jabuka, kolač je koji je vrlo jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.

pita-od-jabuka (1)

Sastojci:

– 180 gr pšeničnog brašna
– 4-5 kom. jabuka
– 130 gr šećera
– 50 gr putera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 2 žumanceta
– 130 ml mlijeka
– prstohvat soli

Priprema:

– Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.

– Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo.

– Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro miješamo.

pita-od-jabuka (2)

– Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.

– Oguljene jabuke siječemo na kriške.

– Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.

pita-od-jabuka (3)

– Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.

– Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).

pita-od-jabuka (4)

Prijatno!

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: