Torta od jagoda sa čokoladom
Sastojci
Kora :
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike mlake vode
- 2 kašike sitno rendane čokolade ili nesqvika
Fil :
- 700 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 200 g margarina
- 150 g prah šećera
- 150 – 200 g seckanih jagoda
Premaz :
- 100 g šlaga
- 150 g seckanih jagoda
Priprema
Penasto umutiti jaja, vanilin šećer i šećer. Dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i vodu pa kada se sve lepo sjedini dodati rendanu čokoladu i promešati. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati. Ostaviti da se skroz ohladi. Odvojiti malo mleka i rastvoriti puding, a od ostalog sipati u odgovarajuču šerpu , dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati. Odvojiti pola fila za premazivanje torte. Izvaditi koru iz krpe, namazati je filom, posuti seckanim jagodama pa iseći na dve dugačke trake a te dve trake iseći na još pet manjih, tako da se dobije deset traka. Uzeti jednu traku spojiti i staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug. Od druge polovine fila premazati celu tortu. Umutiti šlag i naneti na tortu i ukrasiti jagodama.
Izvor: www.kuhinjica.rs