Objavljeno: 19.09.2013 u 21:18 | Hrana i piće | Komentara:

Super ideja za kreativne u kuhinji: Pripremite jaja u pečenim krompir zdjelicama

Pečeni krompir, uz odgovarajuće priloge, može biti zaista odlično jelo, uz to su jednostavni i za pripremiti. Ako volite pečeni krompir, a voljeli biste zakomplikovati to jelo, onda će vam se dopasti ova ideja. Osim krompira, za ovo jelo potrebna su vam – jaja.

krompir-i-jaja

Nakon što ispečete krompir, cijeli ili prepolovljeni, 30tak minuta na 200 stepeni celzijevih u rerni, odvadite krompir iz sredine dovoljno da formirate stabilnu krompir zdjelicu za jaja. Prije nego nastavimo, mala sporedna info za vas o nutritivnoj vrijednosti kore krompira, koju često gulimo i ne želimo jesti – u kori od krompira nalaze se mnogi vrijedni vitamini i minerali i dobro je sredstvo za detoksikaciju cijelog organizma. Znači, jedite je (skuhanu, pečenu). Naravno, obratite pažnju na izgled krompira, izbjegavajte sumnjive kvrge i truhle dijelove.

krompir-i-jaja-1

Nakon pripreme, istresite jedno jaje u jednu polovicu. Krompir prije toga možete premazati puterom, posoliti ili začiniti željenim začinima. Tu možete biti kreativni, sve je do vas. Položite krompir zdjelice sa jajima u tepsiju, na papir za pečenje, i ostavite da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni celzijevih.

krompir-i-jaja-2

Na kraju bi to trebalo izgledati ovako. Poslužite sa paradajzom ili lukom, možda domaćim kajmakom i sirom. Uživajte!

krompir-i-jaja-naslov

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: