Objavljeno: 03.12.2013 u 21:17 | Hrana i piće | Komentara:

Što nikad ne smijete učiniti s iskorištenim uljem nakon kuhanja?

Bliži se sezona pripreme masnih jela i prženja u dubokom ulju, pa vas moramo upozoriti na opasnu naviku ponovnog korištenja već upotrijebljenog ulja. Ako vam je život mio, bacite ga nakon svake upotrebe.

kuhanje-preznje-ne-ciniti

Dok u velikim gradovima smišljaju projekte kako u kanalizacijskim cijevima smanjiti pojavu odvratnih masnih nakupina koje začepljuju cijeli sustav, a čije uklanjanje zna koštati i nekoliko desetaka milijuna eura, kao što je to nedavno bio slučaj u Londonu, javnost se sve češće upozorava da se na pravilan način rješava kuhinjskih ulja i masti.

Ulje biste tako, prema napucima, trebali pustiti da se nakon prženja dobro ohladi, pa ga staviti u posudicu (koja nije predviđena za reciklažu) i baciti zajedno s ostalim otpadom iz kućanstva – u kantu za smeće.

Primjerice, možete ga uliti u pakiranje iskorištenog mlijeka s poklopcem ili neku drugu posudicu iz koje neće iscuriti. Što god napravili, ulje nikako nemojte prolijevati u sudoper, umivaonik ili toalet jer tako riskirate nastanak velikih nakupina u kanalizacijskom sustavu vašeg grada, ali i kućanstva.

Izvor: Net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: