TOPE SE U USTIMA: Hurmašice s kokosovim brašnom (FOTO)
Prelijepe hurmašice koje se jednostavno tope u ustima!
Sastojci
- 1 margarin – 250 g
- 12 kašika šećera
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- 100 g kokosovog brašna
- brašno po potrebi
- korica od limuna
Zaljev
- 1 l vode
- 1 kg šećera
Postupak
- Prije nego se započne sa pripremom, zaljev je potrebno da prokuha 10 minuta, jer jedno uvijek mora biti hladno.
Tijesto
- Od 1 kg šećera od zaljeva odvojiti 12 kašika u margarin i dobro umititi. Može mikserom a može i rukama. Mora biti dobro umućeno da se ne osjeti sećer pod rukom. Dodati jaja pa opet mutiti, zatim dodati ulje i kokosovo brašno. Znači, samo treba malo duže mutiti margarin i šećer a ostalo sve ide brzo. Brašno dodajemo po potrebi. kad tijesto već bude gotovo, pravimo kuglice pa na rendetu oblikujemo hurmašicu. Veličina može biti i manja i veća, to je do vas.
Izvor: Recepti.hr