Objavljeno: 09.02.2014 u 9:20 | Recepti | Komentara:

Švajcarske kocke: poslastica spremna za 20 minuta

Bezbjednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuhana jaja.

svajcarske-koce

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 80 g čokolade
  • 80 g margarina
  • 130 g mljevenog keksa
  • 35 g mljevenih oraha

Dekoracija:

  • nekoliko cijelih oraha
  • 50 g čokolaijde
  • 1 kašika ulja

Priprema

Kuhati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mljevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti i izliti u nauljen kalup. Ohlađeno isjeći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plijesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbjedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: