Objavljeno: 22.09.2013 u 11:22 | Hrana i piće | Komentara:

Recept za najfinije mekane palačinke

Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji.

palacinjke

Sastojci:
- 3 jaja
- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja
- pola žličice ruma

Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: