OVAJ PROIZVOD NEŠTO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE IMATI U FRIŽIDERU Pun je antibiotika i hormona, te uzrokuje upalne procese i brojne bolesti

Objavljeno: 07.12.2016 u 11:16 | Featured, Hrana i piće | Komentara:
dijeta-frižiderUz divne fotografije svježeg mesa i ribe proizvođači nam u reklamama na televiziji pričaju bajke o kvalitetnim, pažljivo odabranim sastojcima za njihove paštete. Kažu da za svoje paštete koriste pažljivo odabrano kokošje...

Opširnije

OTKRIVENA TAJNA SARAJEVSKIH ĆEVAPA: Ovaj savjet je za zapisati i prenositi na generacije!

Objavljeno: 05.12.2016 u 8:20 | Featured, Recepti | Komentara:
OLYMPUS DIGITAL CAMERAKorijen riječi ćevap je persijskog porijekla, a znači prženo meso, a postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Da skratimo priču, evo recepta kako da sami napravite smjesu za ćevape kao pravi ćevabdžija. Iskus...

Opširnije

Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)

Objavljeno: 24.11.2016 u 13:29 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:
pita-od-jabuka (1)Italijanska šarlota od jabuka, kolač je koji je vrlo jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan. Sastojci: – 180 gr pšeničnog brašna – 4-5 kom. jabuka – 130 gr šećera – 50 gr putera – 1/2 kesice praška za pecivo ...

Opširnije

Ako imate jedno od ovih STANJA, trebate prestati konzumirati BIJELI LUK! Vrlo je OPASNO !!!

Objavljeno: 21.11.2016 u 11:14 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
bijeli-lukČešnjak je jedna od najboljih namirnica za jačanje imuniteta. Kada se uzim sirov, češnjak može izazvati loš zadah, žgaravicu, plinove, mučninu, i dugotrajan opor okus u ustima. Međutim, to ovisi o hemijskom sastavu tijel...

Opširnije

Tajna krvavog odreska: To što curi iz šnicle uopšte nije krv!

Objavljeno: 16.11.2016 u 11:01 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:
crveno-mesoMnoge ljude odbija i sam pogled na sirov komad mesa na bijeloj plitici u trgovini, kao i ‘krvavi’, odnosno slabije pečeni odresci. Glavni razlog? Ljudi misle da je crveni sok koji istječe iz mesa – krv, a zapra...

Opširnije

Izrezala je LUK na četiri dijela i dodala OCAT. Minutu kasnije… Ovo je SAVRŠENO!

Objavljeno: 31.10.2016 u 14:19 | Hrana i piće, Lifestyle, Video | Komentara:
lukLuk je veoma zdravo povrće jer ima anituupalna i antioksidansna svojstva. Idealan je kao dodatak mnogim jelima. Luk možete dodavati prilikom isprobavanja novih i interesantnih recepata. Recept koji ćemo vam navesti je odlična ...

Opširnije

Počela je rezati tijesto na uske trakice. Kada vidite šta je napravila, odmah ćete otrčati u kuhinju!

Objavljeno: 20.10.2016 u 19:51 | Hrana i piće, Lifestyle, Video | Komentara:
pomfrit-pita-od-jabukaSložiti ćete se s nama kada kažemo da nema osobe koja ne voli slatko. Povremeno treba pojesti i nešto slatko jer takve namirnice potiču produkciju endorfina koji šalje signale zadovoljstva kroz tijelo. Upravo zbog toga obož...

Opširnije

Slatkiš za kojim luduje Jelena Đoković oduševio net – a pravi se tako lako

Objavljeno: 15.10.2016 u 10:39 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:
kolac-djokovicZdravi, ukusni i laki recepti Jelene Đoković uvijek oduševe sve, pa je tako nedavno zapalila Instagram kad je objavila sliku kolača koji izgleda… Pa, pogledajte ga sami. Jelena je oduševljena ovim kolačom, a recept je ...

Opširnije

Napunila je STARI HLJEB topljenim sirom i bijelim lukom. I dobila nešto BOLJE I OD PICE (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.2016 u 9:22 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti, Video | Komentara:
aromaticna-veknaZahvaljujući ovom video-klipu i vi možete da budete profi kuvar. Sve što treba da uradite je da ponovite korake koji su prikazani, piše telegraf.rs Za ovo ukusno jelo potrebno vam je: – veća vekna starog hljeba, kupovnog il...

Opširnije

OTKRIVENO OD ČEGA SE STVARNO RADI NUTELLA ‘Prestanite je jesti odmah’, upozoravaju stručnjaci!

Objavljeno: 28.09.2016 u 14:48 | Featured, Hrana i piće | Komentara:
nutella-fotoMožda i nije zdrava, ali tko bi vjerovao da nešto tako ukusno može biti toliko štetno. Bilo da je jedete izravno iz staklenke ili je mažete na palačinke, njezin poseban okus oduševljava svaki put. Djeca su na nju naučena o...

Opširnije