Objavljeno: 31.10.2013 u 9:57 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Noć vještica: Obucite muffine u 6 strašnih i slatkih kostima

Noć vještica je pravo vrijeme da zasučete rukave i bacite se u proizvodnju malenih i jestivih strašila u čijem nastajanju će najviše uživati najmlađi. Sve što vam je potrebno su fini muffini, malo jestive boje i spretne ruke!

kolaci-muffini-noc-vjestica

Muffini su brojnima omiljeni kolačići, a njihova tekstura idealna je kao baza za izradu prigodnih ukrasa. Noć vještica idealna je prilika da svoje ruke uposlite zajedno s onima najmlađih i krenete osmišljavati male strašne delicije.
Kako bi ubrzali proces pripreme donosimo vam ukusan i jednostavan recept za čokoladne muffine:

Prije nego se bacite na posao nabavite jestive boje koje ćete umiješati u kremu s kojom ukrašavate kolačiće, te glazure u raznim bojama koje će vam pomoći u izradi jestivih strašila.

kolaci_muffin_1

1. Dobra strašila

Za izradu dobrih strašila potrebna vam je jestiva narančasta boja koju ćete umiješati u kremu. Uz pomoć plastične vrećice za domaćinstvo kojoj ste odrezali jedan kraj istisnite kremu na kolačić te se poslužite šlagom i komadićima čokolade od kojih ćete napraviti oči.

2. Frankenstein

Za izradu ovog kolačića potrebni su vam zelena smjesa od marcipana i crna jestiva boja. Od marcipana izradite valjak koji će vam poslužiti kao glava čudovišta te ju ukrasite crnom bojom. Baš kao u filmovima strave Frankensteinu upiknite slani štapić kroz glavu!

3. Bijeli duh

Sve što vam je potrebno za ovaj kolačić koji će oduševiti najmlađe, no i one starije ukućane ili goste koji će vam pokucati na vrata u Noći vještica je bijela jestiva boja u tubi. Ne zaboravite duhu nacrtati oči i okrugla usta.

kolaci_muffin_2

4. Šišmiš u kolaču

Kako bi i u vaš cupcake sletio mali šišmiš dovoljno je uzeti čokoladni keks, prelomiti ga na pola i dijelove iskoristiti za krila. Glavu šišmiša napravite od čokoladnog bombona!

5. Dobri duhovi

Male dobre duhove izradite od smjese koju ćete napraviti od bjelanjaka i šećera te sušiti u pećnici ili jednostavno popularne puslice kupite u slastičarnici te im nacrtajte različite oči i usta.

6. Strašni pauk

Uf, ovo će klincima biti omiljena Halloween poslastica. Potrebna vam je čokoladna okruglica kojoj ćete nacrtati oči i nos crvenom bojom i slani štapići za paukove noge. Štapiće prelomite i složite kao na slici te ih spojite uz pomoć čokoladne glazure. Prije nego zataknete nožice u kolačić pustite da se glazura stvrdne.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: