Objavljeno: 04.08.2013 u 22:52 | Hrana i piće, Savjetnik | Komentara:

Najbolji prirodni lijek protiv žgaravice

zgaravicaČaj od gospine trave izvrstan je lijek protiv žgaravice, a treba ga uzimati svakodnevno ujutro natašte.

Gospina trava, kantarion, ivanje zelje, krv sv. Ivana, gorač, zvončić, strašno zelje – sve su to nazivi ove jako poznate ljekovite biljke. Njezin latinski naziv je Hypericum perforatum, a među liječnicima je poznata kao Herba Hyperici.

Raste po pašnjacima, uz ceste, na napuštenom zemljištu. Ima uspravnu stabljiku s vrlo granatim gornjim dijelom. Naraste i do 70 cm visine. Listovi su mali, nasuprotni, jajasti — bez peteljke. Na vrhu stabljike nalaze se bogato razvijeni zlatnožuti, lijepi cvjetovi koji čine cvatove.

Isproban je i ovaj prirodni lijek: Uzme se komadić osušenog lipovog drveta, dobro ga se stuče u prah, poslije i razmuti u vodi te uzme nekoliko puta uzastopno. Ovaj lijek u potpunosti uklanja žgaravicu.

Također je dobro piti po jednu šalicu čaja od 8 grama gospine trave i 4 grama pelina, sve to pomiješano sa žlicom meda na četvrtinu litre vode i kuhano 5 minuta. Čaj se pije po jednu šalicu 4 do 6 tjedana svako jutro natašte, te pola sata prije ručka i pola sata prije večere.

Protiv žgaravice pomaže da izgrizete i progutate 2 do 3 zrna pečene kave.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: