Objavljeno: 20.07.2013 u 20:19 | Hrana i piće, Video | Komentara:

Najbolji aparat za kafu, ikad: Toči kafu ako vidi da zijevate

Aparat misli na vas: Opremljen softverom za prepoznavanje lica, aparat je putnike u JAR-u počastio kavom ako je vidio da su zijevali dok su razmišljali o svojoj kafi.

Ljubitelji kave diljem svijeta mogli bi uskoro doći na svoje jer je stigao i aparat koji vam toči kafu, vidi li vas da zijevate.

U videu koji su snimili u Johannesburgu, putnici su dobili besplatnu šolju Douwe Egberts kafe, nakon što je softver za prepoznavanje lica vidio da zijevaju. Naravno, ovdje se radi o marketinškoj kampanji u kojoj su koristili softver, no bilo bi odlično da ovakvi aparati zažive u široj primjeni. Recimo, da nude hladni sok, ako je vani iznad 30 stupnjeva ili da senzori primijete na vama (nekako) da vam je pao šećer pa vas nagrade čokoladom.

Izvor: www.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: