Objavljeno: 26.01.2014 u 15:38 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Mini kroasani – Recepti čitatelja

mini-kroasani

Sastojci:

-1 kg. brašna
-2 jaja
-4 kašike šecera
-2 dcl. ulja
-2 kesice germe (7.gr.)
-100 gr. margarina (iz zamrzivaca)
-500 ml. (pola mlijeko-pola voda za zakuhati tijesto)

Fil:
-1 puding od čokolade
-300 ml.mlijeka
-2 kašike šecera
-2 kašike mljevenih oraha
-1 vanilin šecer

Puding skuhati u mlijeku sa šecerom, dodati orahe i ostaviti da se malo ohladi.

Priprema:

U malo mlijeka staviti kvasac i 2 kašike šecera, pustiti da se malo digne. U posudi izmješati brašno, šecer, ulje, jaja i dodati potopljeni kvasac, zamjesiti sa malo zagrijanim pola mlijeko-pola voda. Otprilike oko 45 min. dovoljno je da tijesto nadođe ako je na toplom. Zatim od tijesta napraviti 16 loptica. Razdvojiti ih po 8 kom.

Svaku razviti velicine palacinke i na sedam loptica rendati margarin. Osmom lopticom samo poklopiti. Ostaviti još 20 minuta da odstoji. Tako i sa drugih 8 loptica isti postupak. Kada je tijesto odmorilo razviti ga u jedan veci krug i sjeci kao za kiflice. Motati i pustiti još malo u tepsiji da odstoji. Posuti susamom peci na 200 stepeni C oko 20 min.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: