Kako napraviti savršen mramorni kolač
Mramorni kolač je jedan od onih staromodnih klasika koji se moraju naći na prazničnoj trpezi. Pročitajte naše savjete kako da napravite savršen mramorni kolač.
U ovom tekstu vam nećemo donijeti recept za patišpanj već ćemo vas provesti kroz postupak kako da napravite savršene mramorne šare, a turorijal sa fotografijama smo pronašli na Theshiksa blogu. Nadamo se da će vam biti od koristi.
Da biste napravili mramorni kolač potrebne su vam dvije vrste tijesta za patišpanj različitih boja, zatim malo uži četvrtasti kalup za kolače, velika kašika i nož za mazanje.
Pripremite sve potrebne sastojke i pribor da vam budu pri ruci i krenite sa vašom kreacijom.
Na dno kalupa stavite jednu trećinu žutog tijesta u tri hrpice koje ste poredali u cik-cak, zatim praznine popunite sa 1/3 smeđeg tijesta tako da dobijete šahovsko polje.
Isto radite i sa drugom trećinom tijsta s tim da na mjesta gde je žuto tijesto, stavljate tamno i obrnuto. Isto ponovite i sa posljednjom trećinom tijesta.
Na samom kraju uz pomoć noža za mazanje po smjesi u kalupu pravite uzdužne i poprečne pokrete kroz tijesto, sve do dna, ali ne mješajte da se boje ne bi previše sjedinile.
Nakon toga kolač stavite da se peče, a kad se ohladi i kad ga isečete videćete mramornu čaroliju.
Jeste li vi ikad pravili mramorni kolač, koja je vaša tehnika za pravljenje šara?
Izvor: lifepressmagazin.com