Objavljeno: 06.01.2014 u 11:17 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Kako napraviti savršen mramorni kolač

Mramorni kolač je jedan od onih staromodnih klasika koji se moraju naći na prazničnoj trpezi. Pročitajte naše savjete kako da napravite savršen mramorni kolač.

mramorni-kolac

U ovom tekstu vam nećemo donijeti recept za patišpanj već ćemo vas provesti kroz postupak kako da napravite savršene mramorne šare, a turorijal sa fotografijama smo pronašli na Theshiksa blogu. Nadamo se da će vam biti od koristi.

Da biste napravili mramorni kolač potrebne su vam dvije vrste tijesta za patišpanj različitih boja, zatim malo uži četvrtasti kalup za kolače, velika kašika i nož za mazanje.

Pripremite sve potrebne sastojke i pribor da vam budu pri ruci i krenite sa vašom kreacijom.

mramorni1

Na dno kalupa stavite jednu trećinu žutog tijesta u tri hrpice koje ste poredali u cik-cak, zatim praznine popunite sa 1/3 smeđeg tijesta tako da dobijete šahovsko polje.

mramorni-2

Isto radite i sa drugom trećinom tijsta s tim da na mjesta gde je žuto tijesto, stavljate tamno i obrnuto. Isto ponovite i sa posljednjom trećinom tijesta.

mramorni3

Na samom kraju uz pomoć noža za mazanje po smjesi u kalupu pravite uzdužne i poprečne pokrete kroz tijesto, sve do dna, ali ne mješajte da se  boje ne bi previše sjedinile.

mramorni4

Nakon toga kolač stavite da se peče, a kad se ohladi i kad ga isečete videćete mramornu čaroliju.

mramorni5

Jeste li vi ikad pravili mramorni kolač, koja je vaša tehnika za pravljenje šara?

Izvor: lifepressmagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: