Objavljeno: 11.11.2013 u 18:48 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Hrskava pohana piletina sa krem špinatom i pireom

Hrskava_pohana_piletina

Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na njezinoj stranici ljiljananieder.com i na Facebooku.

Sastojci:

Za 4 osobe

1 veće pile
3 jaja
50 ml mlijeka
par kapi tabasca (po želji)

1 šalica brašna (šalica od crne kave)
1 šalica krušnih mrvica
1 šalica sitno izmrvljenog Corn Flakesa
1 žlica praška za pecivo

oko 1 l ulja za prženje

Za krem špinat:
½ kg smrznutog špinata
1 srednje veliki luk
2 – 3 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
2 žlice ulja
1 ½ – 2 žlice brašna (vrhom pune)
½ žličice Vegete
sol
papar
160 ml mlijeka
100 ml vrhnja za kuhanje
po potrebi malo soli

Za pire krumpir:
1,2 kg krumpira za pire
½ žličice soli
2 – 3 žlice maslaca
vrućeg mlijeka po potrebi

Priprema:

Pile izrezati na komade. Meso oprati posušiti, kožu odvojiti (po želji). Ja odvajam!

Za marinadu: Od jaja, par kapi tabaska i mlijeka napraviti marinadu. Meso staviti u veću vrećicu za zamrzavanje, preliti mješavinom, vrećicu dobro zatvoriti i ostaviti najmanje 3 sata u hladnjaku. Još bolje je preko noći!

Za krem špinat: Smrznuti špinat staviti preko noći u hladnjak da se odmrzne. Luk i češnjak (odvojeno), sitno narezati. U loncu zagrijati maslac i ulje, dodati luk i pržiti dok luk ne omekša. Zatim dodati brašno i kratko, neprestano miješajući popržiti (bez boje). Dodati špinat, mlijeko, Vegetu i papar. Pustiti da zakuha, dodati sitno nasjeckani češnjak, temperaturu smanjiti te nastaviti kuhati. U toku kuhanja dodati i vrhnje za kuhanje. Ako je špinat jako krupan, usitnite ga u toku kuhanja sa električnim štapom. Što duže špinat kuha, kremastiji je. Po potrebi na kraju dodati sol (oprezno).

Za pire krumpir: Krumpir oguliti, oprati i izrezati na veće komade. Staviti u lonac, do pola naliti hladnom vodom i posoliti. Pustiti da zakuha, temperaturu smanjiti, poklopiti i nastaviti kuhati 20 – 30 minuta. Kuhani krumpir ocijediti, pustiti oko 5 minuta da para ispari, zatim dodati maslac i dobro izraditi. Mlijeko postepeno dodavati miješajući. Po potrebi naknadno dodati soli.

Pećnicu uključiti na 220 °C i zajedno s posudom u koju ste stavili ulje zagrijati.

Za pohanje: Brašno, krušne mrvice, Corn Flakes i prašak za pecivo izmiješati. Meso izvaditi iz marinade, posoliti, uvaljati u mješavinu i staviti peći u pećnicu oko 30 minuta. U toku pečenja meso jednom preokrenuti. Servirati pohanu piletinu, krem špinat i pire krumpir na tople tanjure.

Savjet: Ako je špinat rijedak, razmutiti malo brašna i umiješati u špinat. Oprezno sa soli!

Izvor: ljiljananieder.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: